Chani al Penya-segat de la Falconera

Mar i muntanya, la victòria de l’amor. Aquesta via es un cocktail explosiu que ens carregara les bateries d’energia universal. La fusió d’aquests dos elements naturals i el grau de compromís de la travessa ens proporciona el secret essencial del mediterrani.

Aproximació:
Des de Barna per la carretera de les corbes del Garraf fins que veiem al davant la Falconera, entre la carretera i el mar. Passat el monòlit trobem aparcament a mà esquerra. Baixem cap al coll que ens separa de la Falconera, i pugem buscant una fita a la dreta, que ens porta cap un altre corriol fins arribar a un pi on tenim el 1er rapel. Per tal de no ferir el pi, s’ha de rapelar directament de l’arbre i no de instal·lació que hi ha, ho substituim per una cinta plana i un mosquetó de seguretat que podrem recuperar un cop haguem fet la via (20 m). El rapel ens deixa en una feixa on tenim un nou rapel (45 m) fins al final de la cova, en una platja sobre el mar. Per anar al peu de via hem de caminar cap a l’Est on trobarem un cable força oxidat.

Llarg 1 (V)
El llarg esta pràcticament equipat, primer es una mena de diedre i desprès una rampa. Amb tendència a la dreta, trobarem dos claus i un pont de roca per protegir el pas mes difícil. Un cop superat arribem a una llastra i fem reunió.

Llarg 2 (V)
Sortim en linea recte, a partir del 2on espit anem a la dreta fins a una bona feixa on trobarem la reunió.

Llarg 3 (IV)
Pujem per una placa fent un petit flanqueig cap amunt i a la dreta, anem cap a la dreta i trobem un cap de burí i un clau. Seguim fins un diedre, i just a sobre a l’esquerra hi ha una reunió amb dos spits i cadena.

Llarg 4 (V)
Un bon pany de paret, pugem per una llastra a buscar el diedre que tenim sobre els nostres caps on veiem 1 clau. Hem d’anar amb comte de no anar-nos massa a la dreta. El diedre es molt evident.

Llarg 5 (IV+)
Pugem per una placa excel·lent, es un tram curt però molt divertit i amb bon cantell, al final trobarem una feixa amb la reunió, però el millor es arribar fins dalt de tot i fer servir un bon ressalt de roca

Descens:
Caminant direcció Oest, fins que tornem a passar pel mateix camí d’aproximació, IMPORTANT! Recollir el material que hem deixat al rapel de l’arbre.

Ressenya imprimible en PDF 

One thought on “Chani al Penya-segat de la Falconera”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s