Excàlibur al Puig del Martell

Degut a les nidificacions a la zona Central i dreta de la paret del Puig del Martell, ja no si pot escalar durant tot l’any. Això a contribuït a redescobrir vies que havien quedat oblidades; La Excàlibur esta en proces de re-equipament i actualment es una de les millors opcions, per seguir gaudint de passatges atlètics i ‘catxarrejar’ amb els encastadors.

Aproximació:
Des del pàrquing de Penya Ginesta seguirem pel camí que porta a les vies del Pic del Martell (a la primera entrada del pàrquing, just a l’altre costat de la carretera surt el camí, marcat amb fites), pujarem uns 10 min per baixar la vall seguint la paret durant uns 15 min. Esta entre les vies Diagonal Pasatiempos i la Mar-i-Cel.

Llarg 1 (V)
Pugem per una placa al principi una mica extra-plomada, ens assegurem a un parabolt i seguidament flanquegem cap a la dreta per assegura-nos a un altre parabolt. Seguim pujant uns pocs metres i desprès de superar un petit ressalt on hi ha una palmera, anem a l’esquerra per fer la reunió en una bona plataforma.

Llarg 2 (V)
Sortim recte fins arribar a un tram una mica herbós, caminarem a la dreta per enfilar-nos per un diedre on podrem col·locar algun encastador. Seguirem recte per una placa llisa però amb bon cantell i protegida amb un bon clau; Uns metres mes amunt trobem un parabolt i anem a buscar una mena de diedre-fisura que superem per arribar a la reunió.

Llarg 3 (V+)
Pugem en direcció ascendent cap a l’esquerra fins arribar a un pas bastant atlètic que esta protegit amb un parabolt, seguim pujant una mica mes i arribem a una reunió antiga equipada amb burins. Aquesta reunió es opcional, però es molt recomanable perquè si arribem a dalt les cordes treballaran malament degut a les ziga zagues.

Llarg 4 (V)
Aquesta es una tirada curta, pugem en direcció cap a la dreta i desprès tot recte per arribar a la reunió.

Descens:
Hem de seguir pujant fins la part alta de la carena, on trobarem un corriolet amb algunes fites que ens porten de nou fins al pàrquing.

Ressenya imprimible en PDF 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s