Normal a La Castellassa de Can Torras

Aquest gran monòlit ha patit molts canvis als llarg dels anys, ja se sap que la roca de tipus conglomerat és la que es desfà més ràpid, però és en la part de més duresa, concretament en el cim més alt, on el 7 d’Agost del 2007 va caure un llamp que va provocar una enorme fractura a la roca i va afectar totes les vies que acaben en aquest punt. La via Normal és una gran clàssica que sempre ens aportarà bones vibracions.


APROXIMACIÓ
Entrant a la urbanització de Matadepera, anirem fins a l’aparcament del dipòsit, al carrer de les Belles Roques. Des d’aquí agafem el camí cap al Mal Pas de la Castellassa, pel Gurugú i els Plecs del Llibre, fins a la Castellassa.

OBSERVACIONS
Per escalar el primer llarg hi ha dues opcions una pel mur frontal de la cara sur i l’altre pel diedre de l’esquerra, aquesta vegada ho hem fet per l’esquerra. L’Escalada és molt fina doncs quasi bé no hi han preses, tot i així a la fissura es poden col·locar dos camalots primer del nº2 i després del nº3, amb una mica de decisió surt el pas i la cosa canvia, pugem uns metres amb algun tram de roca delicat i arribem a la reunió. Els següents llargs són més fàcils tot i que s’ha d’anar amb compte a l’ultim i quart llarg on haurem de desgrimpar uns metres per encarar un mur una mica exposat però amb roca molt bona.

DESCENS
El descens l’hem fet per la via de la X i unint dues cordes de 60m hem arribat a terra. Tot i així és recomanable fer dos ràpels, en el segon hi han dos claus per on han de passar les cordes. D’aquesta manera evitem que el nus es quedi encastat entre les roques i puguem desfer el ràpel.

Ressenya imprimible en PDF

One thought on “Normal a La Castellassa de Can Torras”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s