Rapsòdia en “Blues” a la Falconera

La Falconera és un oasi de tranquil·litat molt a prop de Barcelona, com més escalem per aquí, més encantats quedarem. La via Rapsòdia en “Blues” és la tercera via que es va obrir a l’indret i recorre molt encertadament els panys de paret més amables per arribar directes al cim.

Aproximació:
Del coll d’Estenalles seguim cap a Talamanca i 1km després trobem un aparcament en un revol. Seguim per la carena en direcció nord fins a trobar unes fites què baixen pel bosc a mà dreta, és una canal que hi ha entre la Miranda i La Falconera. Quan estem quasi bé arribant al peu de paret i en deixar la segona corda fixa que hi ha instal·lada ens trobarem a peu de via, situada en una plataforma evident.

Observacions:
El primer llarg l’escalem en artificial equipat i en algun punt haurem d’estirar-nos per atansar les xapes. Els llargs centrals són una pura delícia que demana tot el nostre “savoir faire”, les tirades van per una enorme placa amb petites balmes que obliguen a buscar el camí fàcil. A mesura que pugem la dificultat minva i finalment ataquem el cim de la Falconera escalant un darrer llarg curt i fàcil, amb una entrada molt “bloquera”.

Descens:
Desgrimpar una mica pel vessant nord-oest i baixa uns metres en direcció al camí d’aproximació.

Conclusions:
Una de les vies més boniques de la zona, de les que conviden a repetir.

Ressenya imprimible en PDF

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: