Lo Gall Pinto a la Roca Viella

Abella de la Conca a la comarca del Pallars Jussà, és un lloc encantador amb una roca calcària de molt bona qualitat, conegut per la zona d’escalada esportiva i unes rutes d’escalada tradicional prou interessants i obertes fa tan sols uns anys.

APROXIMACIÓ
Abans d’arribar al bonic poble d’Abella de la Conca, agafem una pista asfaltada a mà esquerra que ressegueix tota la paret, avancem uns metres per la mateixa pista però ja sense asfalt fins a arribar més o menys a l’alçada de la via. Aparquem el cotxe i pugem uns metres per un camí marcat amb fites fins a arribar a peu de paret. Allí trobarem un corriol a mà esquerra que ens porta al peu de via (nom escrit).

OBSERVACIONS
Tota la via està molt ben equipada, hi ha reunions rapelables i les distancies entre segurs ens permeten gaudir de l’escalada. Els tres primers llargs són els més atractius, sobretot el segon que va per una placa molt vertical i amb bona ganda. El tercer te una mica de pebre, es tracta de fer un flanqueig bastant mantingut on només tenim preses de mans i els peus hauran d’anar en adherència. La tendència és sortir a l’alçada d’un arbre però si seguim més a la dreta, trobarem un clau amagat que ens permetrà arribar directes a la còmoda reunió. Els darrers llargs són més fàcils, nosaltres no ho vam fer, però es poden empalmar.

DESCENS
Desgrimpada pel vessant nord en tendència a la dreta fins a arribar a un coll, passem de nou a l’altre vessant i baixem per una canal que enllaça amb un camí amb fites que ens porta a la pista on tenim el cotxe.

CONCLUSIONS
Via guapa i rapida, semi equipada però amb suficients expansions i moltes fissures per reforçar si cal. Anar amb compte si hi ha cordades a la Gutiérrez perquè poden caure pedres.

Ressenya imprimible en PDF

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: