montserrat, sant benet, elefant, funklimbs, cerda pokorsky, escalada, ressenyes

Cerdà-Pokorski (Variant Sastrecillo Valiente) a l’Elefant

Heinz Pokorski i Joan Cerdà van ser una cordada cinc estrelles, junts van obrir vies llegendàries a Montserrat, el Pedraforca i els Pirineus durant la dècada dels 60. Aquestes gestes van servir per fer les primeres expedicions a Grenlàndia, Kènia, Patagònia…Van ser membres del Grup d’Alta Muntanya (GAM) del Club Muntanyenc Barcelonès i de la Secció d’Alta Muntanya (SAM) del Centre Excursionista de Terrassa.

APROXIMACIÓ
Aparcar el cotxe molt a prop de la barrera del monestir, hi ha un petit aparcament al primer revolt, direcció Santa Cecília. Allà, prendre la Canal del Pou del Gat que comença després de fer uns metres del Camí dels Degotalls. Pugem fins al Camí de l’Arrel, i anem en direcció l’Ermita de la Trinitat. Passem pel costat de l’ermita en direcció del Refugi de Sant Benet i a l’altura de la Mòmia i l’Elefant pugem fins al coll i seguim caminant en direcció el Fesolet de Flautats. La via comença a la perpendicular d’una balma, situada a mitja paret on hi ha una savina.

OBSERVACIONS
Una via molt “plaquera” que de mica en mica es va posant més vertical. Les expansions costen una mica de veure perquè estan molt oxidades així que anirem escalant de forma pausada, buscant la línia lògica. Ambient solitari i ideal per escalar a l’estiu, cal tenir en compte però, que és a la cara est i l’ombra és a la tarda.

DESCENS
Desgrimpar del cim per una estreta xemeneia. Buscant el camí més lògic, (normalment marcat amb fites) fins a un corriol. Nosaltres hem tornat baixant per les Escales dels Pobres i una vegada al Monestir, pel Camí dels Degotalls fins a l’aparcament.

Ressenya imprimible en PDF 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s