Integral del Tabac al Montroig

integral tabac, montroig oriental, cova tabac, escalada tradicional, funklimbs

Amb l’aiguabarreig del Noguera Pallaresa i el Segre als peus, escalem la via Integral del Tabac. Per fi podem esborrar de la llista aquesta via…

APROXIMACIÓ
Aparquem una vegada passem pel segon túnel de la presa de Camarasa. Caminem en direcció a la presa travessant el túnel (es pot fer per on passava la carretera antiga), a l’entrada del pròxim túnel neix un camí que indica La Cova del Tabac. Pugem per un camí ben fressat (cara Nord) fins a donar la volta i canviar vessant al Sud-est. Seguim en direcció a la Cova i abans d’arribar a un tram del camí equipat amb cadenes prenem un trencall que voreja el sòcol que hi ha per sota de la cova fins a arribar a peu de via. La xemeneia s’intueix força pel bloc encastat i per un gran arbre que hi ha al començament.

OBSERVACIONS
Bonica i variada via, tota una clàssica de la zona. L’equipament és el just i necessari, cada llarg té algun al·licient, ramonage, diedres, plaques, bavaresa, desploms… la roca és bona en general i l’excursió d’aproximació i descens són una delícia. Es força exigent i cal anar amb el grau ben après.

DESCENS
Baixem uns metres en direcció la cova fins a trobar el camí que baixa pel vessant nord, fins a empalmar amb el camí d’aproximació.

Ressenya imprimible en PDF 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s