Pilar Central a la Paret del Doll

escalada, ressenyes, croquis, maps, el doll, escalada tradicional, camarasa, funklimbs

Una gran clàssica en un entorn salvatge i solitari. És la primera vegada que anem al Doll i ens ha agradat molt, tots els llargs de la via tenen algun al·licient.

ACCÉS
Des de Camarasa per la C13 passem per un cartell que posa Alt de Fontllonga, just després agafem un camí a l’esquerra (sense seguir recte perque es tracta d’una propietat particular). A l’esquerra neix una pista, la seguim aproximadament un quilómetre i aparquem sota la segona instal·lació elèctrica que trobem.

APROXIMACIÓ
Comencem a caminar per una pista en direcció nord que després es converteix en un camí fitat fins a les escales del Doll. Passen per un sector d’esportiva i seguim baixant fins al peu del pantà, després, anem resseguint la paret cap a l’esquerra. La via queda a uns 40 metres més enllà del canvi d’orientació que fa la paret (pont de roca visible).

OBSERVACIONS
Mantinguda però sense ser infernal, equipada però sense abusar i amb possibilitats d’autoassegurança, molt lògica i evident en tot moment. Important fer servir cintes llargues i guiar bé les cordes. La roca està força bé en general, es nota el pas de cordades.

DESCENS
Des de el cim trobarem tot el camí bastant definit fins al cotxe (15 min).

Ressenya imprimible en PDF 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s