Integral Whiskeria al Gegant Encantat

Gegant encantat, Whiskeria, Sant jeroni, Ressenyes, Montserrat

El Gegant Encantat és una de les roques més interessants de pujar de tot el massís de Montserrat i en concret de la Regió de Sant Jeroni. Les vistes que tenim mentre l’escalem i al cim, són realment encantadores.

APROXIMACIÓ
Deixem el cotxe a Santa Cecília. Pugem per la canal de la Llum cap al Coll de Migdia. Una vegada allà baixem fins a trobar marques grogues que és el camí que va en direcció el Camell de Sant Jeroni i voreja tota la paret. Quan estem a l’altura del Gegant Encantat deixem el camí per pujar uns metres i situar-nos al peu de via.

OBSERVACIONS
Per escalar el primer llarg cal anar molt mentalitzat perquè són 40 metres força exigents. Així i tot està ben protegit amb espits i la roca millora a mesura que vas pujant. Més amunt la via no està tan equipada, trobarem trams amb molt aire i difícils de protegir. L’artificial equipat del primer llarg es pot aprofitar al màxim en lliure i el del tercer ens haurem d’estirar molt o fer sortides en lliure si no portem la tramposa. L’última reunió del cim l’hem trobat amb els dos parabolts que faltaven.

DESCENS
Dos ràpels curts, millor que un, pel vessant nord fins al coll. Remuntem la canal en direcció de les escales de Sant Jeroni (Est) i travessem l’abocador de l’antic restaurant. Des de Sant Jeroni, baixem fins a l’ermita i d’allà per la Canal de Sant Jeroni, que comença a prop d’una mena de postes telefònics. Temps aproximat: 1h.

Ressenya imprimible en PDF 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s