Desideratum a l’Agulla dels Espeleòlegs

desideratum, agulles, montserrat, barcelona, escalada, ressenya, funklimbs, nord

Una bona opció per un matí d’estiu i descobrir nous racons de la muntanya. Aquesta via es relativament nova i força ben trobada, això si, cal anar amb el grau ben après.

APROXIMACIÓ
Des del Coll de Guirló caminem uns quants metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta direcció al refugi Vicenç Barbé. Al cap de pocs metres prenem un altre corriol a mà esquerra que arriba directe a peu de paret, des d’allà anem cap al Nord fins a l’alçada d’un bosc penjat que està a la perpendicular de la Canal del Ninet.

OBSERVACIONS
La via es molt variada té trams de placa, xemeneia i també haurem de treure l’estrep si no tenim el grau per a escalar l’últim llarg. En general la roca està bé tenint en compte la situació de la paret, tot i que hi ha alguns trams on haurem d’anar més “al lloro”, ja que l’equipament és més aviat auster i tampoc hi ha gaires possibilitats d’autoassegurar-se. Atenció si ha plogut dies abans perquè podem trobar la xemeneia ben xopa.

DESCENS
Des del cim muntem un ràpel (25 metres) per la cara nord-est i després baixem per la canal que separa l’Agulla dels Espeleòlegs i la Saca Gran fins a trobar el camí de l’alta ruta d’Agulles en direcció a les Portelles.

Ressenya imprimible en PDF

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s