Torras, Nubiola, Capeta al Sabre

L’excepcional paret oest de la Regió d’Agulles ens convida a ser visitada periodicament, pero potser la part menys transitada es el flanc dret (a partir de la via Cerdà-Riera). Aqui trobem el Sabre, una gran llastra adosada al vessant oest de la Peluda, que no ens deixarà indiferents. Es una via d’un sol llarg, pero l’escalada (en ramonage) es autentica i ens fara reviure èpoques passades.


Aproximació
Desde Can Massana hem de prendre la pista que ens porta fins al Coll de Guirló. Un cop arribem al Coll caminem uns quants metres més en direcció a la muntanya i prenem un corriol a mà dreta direcció al refugi Vicenç Barbé. Al cap de pocs metres prenem un altre corriol a mà esquerra que és el que porta a la Bandereta, arribem al peu de via de la Cerdà-Riera i continuem cap al sud resseguint la muralla fins arribar al vessant sud del Sabre on comença la via.

Llarg 1 (V)
Preciosa via de ramonage per assolir el cim del Sabre, el pas mes dificil esta en el canvi de la xemenia a la paret del Sabre, que es pot fer be, ja que hi han bones preses de mà i esta assegurat
amb un clau.

Descens:
Un rapel per l’interior de la xemeneia, que ens deixara al coll del Sabre.

Positiu:
· Itinerari d’aventura combinable amb altres vies de la zona, com per exemple, la Figuereta.
· Magnific ramonage, que podrem superar sense problemes buscant la gestualitat mes adequada.
· Ideal per a fer a l’estiu, ombra i tranquilitat assegurades.

One thought on “Torras, Nubiola, Capeta al Sabre”

Deixa un comentari