Original a la Bola de la Partió

Original, Bola de la Partió, Montserrat, Agulles, Escalada artificial, conglomerat, rockclimbing, barcelona, funklimbs

Sense dubte aquesta és una de les agulles més fascinants de la regió, segurament aquest encant va motivar als primers a pujar. Entre ells hi havia la Carme Romeu Pecci, una gran pionera que va obrir camí a moltes generacions de dones alpinistes.

APROXIMACIÓ
Pugem per la canal de les Bessones. Seguint el camí, passarem primer pel Cap de Guerrer, La Bitlla i després la Bola. Pugem al coll que hi ha entre La Reina i la Bola i trobarem el peu de via que és just al vessant nord.

OBSERVACIONS
Primer llarg de placa amb trams de roca mediocre, els primers metres són fàcils, però de seguida és vertical. Per fer-ho tot en lliure cal anar molt bé de grau, la via ha estat restaurada i s’han tret un parell de reblons que estaven afegits. El segon llarg es fa flanquejant tres quarts la bola per l’esquerra i no té gaire secret. El tercer puja la Bola, ho vam fer tot en artificial, el principi és el més difícil i en aquest llarg també s’ha fet una bona neteja d’equipament.

DESCENS
Des del cim, fem un primer ràpel de 15 m fins a la darrera reunió de l’Aresta Brucs, i després un altre de 40 m fins al coll. També es pot baixar en un únic ràpel de 60 m des del cim.

Deixa un comentari