Cerdà-Pokorski a la Trompa de l’Elefant

Cerdà-Pokorski, trompa, elefant, sant benet, sant salvador, escalada, ressenyes, croquis, montserrat, via llarga, escalada tradicional, funklimbs

Aprofitem que diumenge hi ha finestra de bon temps per anar a l’agulla de Sant Salvador, a escalar una ruta molt clàssica i poc repetida.

APROXIMACIÓ
Anem cap al Refugi de Sant Benet una vegada allà, prenem el camí cap a l’est sortint del refugi, al cap de poc es bifurca i prenem el de l’esquerra que porta a l’ermita de Sant Salvador. Continuem pujant fins al primer revolt, on es troba el peu de via.

OBSERVACIONS
Els primers tres llargs que també hi passa la GEDE, no tenen gaire compromís, estan força equipats, tot i que nosaltres vam afegir algun friend, sobretot al tercer que estava ben xop a causa de les darreres pluges. En els següents llargs canvia totalment el tarannà, la roca té trams podrits i l’equipament és pràcticament l’original. Nosaltres l’hem escalat combinant l’artificial i el lliure, també hem afegit tres claus falcats (cortesia d’en Jordi Cuevas) per reforçar l’equipament del quart llarg. El darrer llarg l’hem fet flanquejant uns aeris 6 metres cap a la dreta i després pujant placa amunt pel camí més lògic, però amb poques possibilitats de protecció.

DESCENS
Desgrimpem del cim per un petit mur, després baixem per una estreta xemeneia. Busquem el camí més lògic, (normalment marcat amb fites) fins a un coll on prenem el corriol de l’esquerra que baixa pel bosc fins a tornar a passar pel peu de via.

Deixa un comentari