Lola a l’Agulla Montserrat Clotet

montrebei, aragó, escalada, via lola, agulla montserrat clotet, Montfalcó

Via guapa per gaudir de les vistes i d’una escalada per una aresta ben bonica.

APROXIMACIÓ
Sortim del refugi de Montfalcó cap a Santa Quitèria, just darrere de l’ermita neix un camí que va per la cresta amb algun tram equipat fins a un coll. Una vegada allí prenem a mà esquerra el Camí de les Cireres d’Arboç (ben farcit d’aquest fruit quan és l’època) fins a arribar al famós pas del “Coscorrón”. Una vegada hem fet el pas estarem a l’Agulla, però encara ens caldrà seguir el camí per tot el vessant sud, fins a situar-nos on comença l’aresta Est, per això una vegada estem aproximant-nos haurem d’abandonar el camí a l’esquerra, entrar en terreny poc fressat i arribar a peu de via on hi ha un parabolt pintat de color blau.

OBSERVACIONS
En el primer llarg la roca té més mal aspecte de què realment és, tot i això, no val a badar i més amunt millora. L’últim llarg és molt estètic i haurem de fer passos atlètics per fer-ho en lliure. Si volguéssim allargar la jornada també tenim la possibilitat de fer la via Papapaca que comença just al costat esquerra del pas del “Coscorron”.

DESCENS
Totes les reunions són rapelables, però no és recomanable baixar per la mateixa via. Hi ha una instal·lació just al cim i tocant al vessant sud. Nosaltres hem fet un sol rapel amb corda de 60m i s’arriba just però sense gaires dificultats. Des d’allí tornem a ser al camí d’aproximació

Deixa un comentari